یکی از مشکلات پژوهش در مدارس این است که اگر به سبک سنتی عمل شود (یعنی در طول سال هر یک از استادان لااقل یک پژوهش از هر دانش‌آموز بخواهد و برای آن نمره در نظر بگیرد)، دانش‌آموزان با طرح مشکل کمبود وقت و تبدیل « زیادی تکالیف و پیش کشیدن بحث کنکور، لب به شکایت باز می‌کنند و در نهایت هم به اصطلاح معروف به تبدیل «نسخ چاپی به نسخ خطی!»  اکتفا  می‌کنند. بعد از ورود به دانشگاه ناآشنایی با اصول اولیه پژوهش، برای دانش‌آموز دیروز و دانشجوی امروز دردسرآفرین شده و به تدریج پژوهش به امری بی‌معنا، زاید و مزاحم تبدیل می‌شود.تنها آموزش خشک و تئوریک روش پژوهش هم دردی را دوا نکرده و نمی‌کند زیرا معمولاً با این درس مهارتی مثل یک درس حفظی برخورد می‌شود؛ در نتیجه در بهترین حالت، دانش‌آموزان تنها دستورالعمل‌هایی را از بر می‌کنند که به هیچ وجه از نحوه کاربرد آنها اطلاعی ندارند. مثل کسی که فرمولهای ریاضی را حفظ کرده ولی از حل ساده‌ترین مسائل ناتوان است یا همانند فردی که شنا کردن را در کلاس درس و روی کاغذ آموخته است نه در استخر و میان آب.از طرف دیگر کتابخانه مدرسه (اگر وجود داشته باشد یا منابع کافی در آن یافت شود) نیز معمولاً حالت تعطیل یا نیمه تعطیل دارد و با کمبود مراجعه‌کننده روبه‌رو است. دانش‌آموز علت و انگیزه چندانی برای مراجعه به کتابخانه نمی‌یابد و به سادگی از خیر کتاب و کتابخوانی میگذرد و سعی می‌کند برای کنکور آماده شود. 

معاونت پژوهشی

بی تردید یکی از نقص های نظام آموزش فعلی، عدم محوریت پژوهش در آن اس. دانش آموز حتی در انتهای تحصیلات رسمی آموزش و پرورش نتوانسته روحیه خلاقانه و ابتکار خودر را شکوفا کند و در آستانه دانشگاه با روش تحقیق آشنا نیست و از این رو فارغ از موضوعات آموزش رسمی، در موضوعی که مورد علاقه خود است به تحقیق بپردازد. پژوهش در عین حال می تواند به عنوان شیوه اثرگذار یادگیری هم، مورد نظر باشد تا دانش آموز، به جای انفعال در فرآیند یادگیری به صورت فعالانه در آموزش مشارکت نماید. به همین دلیل در دبیرستان انرژی مثبت قرار بر این است که پژوهش محوری برای همه دانش آموزان و در همه فعالیت های مدرسه وجود داشته باشد.

 

پژوهش در دبیرستان انرژی مثبت همانند دبیرستان انرژی اتمی در قالب فعالیت عمومی و اختصاصی دنبال می شود. برگزاری دوره های ایده یابی و سمینار های آشنایی با حوزه های پژوهشی مهمترین فعالیت های عمومی در حوزه اختصاصی برگزار ی دوره های آمادگی شرکت در مسابقات پژوهشی در سطوح کشوری و جهانی در شاخه های رباتیک، ماشین های شیمیایی، نانو، ثبت ایده اختراع و … از مهمترین فعالیت های اختصاصی دبیرستان می باشد.

افتخارات پژوهشی دوره دوم